RPAS Drone – Klasse 1 theorie

 

Tijdens de theorie-opleiding RPAS Drone – Klasse 1 leer je de theorie die nodig is voor het bewijs van bevoegdheid voor de bestuurder van een drone. Met dit bewijs mag je vluchten uitvoeren in Klasse 1 en Klasse 2. De lessen worden gegeven in klasverband (kleine groepjes van een zestal personen) en de opleiding duurt 30 lesuren.

De opleiding bestaat uit twee modules: algemene luchtvaartkennis en specifieke kennis voor drones. Elke module duurt vijftien lesuren (twee lesdagen).

 

Module 1 - Algemene luchtvaartkennis

Luchtvaartregelgeving
Menselijke prestaties
Meteorologie
Communications

Module 2 - Specifieke kennis

Algemene kennis van het luchtvaartuig
Vluchtprestaties en -planning (drone)
Navigatie
Operationele procedures (drone)
Vluchtbeginselen (drone)
Privacywetgeving

Cursushandboek

Wij gebruiken het cursushandboek van EuroUSC-Benelux. Elk onderwerp wordt hierin besproken.

Ander cursusmateriaal

Studiegids RPAS Drone
Luchtvaartkaart Low-Air Belgium
Navigatieliniaal
Toegang tot voorbeeldexamenvragen

Test en examen

Gedurende de opleiding zal jouw progressie opgevolgd worden aan de hand van verschillende progress tests. Deze vragenlijsten bevatten voorbeeldvragen over de pas gestudeerde leerstof en zijn een goede indicatie van wat je reeds beheerst en wat je nog wat extra moet studeren.

Op het einde van de opleiding organiseren we een reeks proefexamens, zodat je van elk vak al eens een examen hebt afgelegd vooraleer naar het officiële examen te gaan. Op deze proefexamens moet je ook 75% scoren en je kan maar naar het officiële examen gaan als je op elk vak voldoende hebt gescoord.

DGLV

Het officiële examen wordt georganiseerd door het Directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) in Brussel. Op dit examen wordt enkel de leerstof van Module 1 (algemene luchtvaartkennis) ondervraagd. De leerstof van Module 2 (specifieke kennis) wordt ondervraagd door de examinator op de dag van het praktijkexamen.

Klik op het logo hiernaast voor meer informatie over de inschrijvingsprocedure en contactgegevens van het DGLV.