LAPL/PPL(H) theorie afstandsleren

 

Tijdens de theorie-opleiding LAPL/PPL(H) afstandsleren studeert u thuis op uw eigen tempo. De theorie-instructeur antwoordt graag op uw vragen via e-mail of via de telefoon. Echter, een minimale aanwezigheid in de klas is vereist.

Deze opleiding is pas beschikbaar vanaf de zomer 2018. Dan zal er ook meer info beschikbaar zijn.

 

LAPL/PPL(H) theorie individueel traject

 

Tijdens de theorie-opleiding ‘LAPL/PPL(H) individueel traject’ wordt u individueel begeleid door de theorie-instructeur. Er wordt voor u een opleiding op maat gemaakt en de instructeur komt bij u thuis of op kantoor lesgeven. Let op, dit is geen afstandsleren.

De opleiding omvat 100 lesuren, onderverdeeld in effectieve lesuren, progress tests en proefexamens. Het geheel wordt onderverdeeld in drie modules.

Module 1

Algemene kennis van het luchtvaartuig
Meteorologie
Communications

Module 2

Vluchtbeginselen (helikopter)
Vluchtprestaties en -planning (helikopter)
Navigatie

Module 3

Luchtvaartreglementering
Operationele procedures
Menselijke prestaties

Cursushandboeken

Luchtvaartreglementering
Algemene kennis van het luchtvaartuig
Vluchtprestaties en -planning
Menselijke prestaties
Meteorologie
Navigatie
Operationele procedures
Vluchtbeginselen
Communications

Ander cursusmateriaal

Studiegids LAPL/PPL(H)
Luchtvaartkaart Low-Air Belgium
Navigatieliniaal
Toegang tot voorbeeldexamenvragen
Navigatiecomputer*
*de navigatiecomputer zit niet standaard in het pakket, maar kan worden geleend van de school mits het betalen van een waarborg.

Test en examen

Gedurende de opleiding zal jouw progressie opgevolgd worden op geregelde tijdstippen. We doen dit aan de hand van verschillende progress tests. Deze vragenlijsten bevatten voorbeeldvragen over de pas gestudeerde leerstof en zijn een goede indicatie van wat je reeds beheerst en waar je nog wat extra moet studeren.

Op het einde van de opleiding organiseren we een reeks proefexamens, zodat je van elk vak al eens een examen hebt afgelegd vooraleer naar het officiële examen te gaan. Op deze proefexamens moet je ook 75% scoren en je kan maar naar het officiële examen gaan als je op elk vak voldoende hebt gescoord.

DGLV

Het officiële examen wordt georganiseerd door het Directoraat-generaal Luchtvaart (DGLV) in Brussel. De negen examens (van elk vak één) moeten op één dag afgelegd worden. Ze zijn van het type multiple choice en om te slagen moet je minstens 75% behalen. Bij inschrijving moet je een opleidingsattest kunnen voorleggen dat wij opmaken op het einde van de opleiding.

Klik op het logo hiernaast voor meer informatie over de inschrijvingsprocedure en contactgegevens van het DGLV.