Onze school


Benedict Aviation werd opgericht in 2010 door Ben Vanhentenrijk en is door de Federale overheid erkend als Declared Training Organisation (DTO) volgens de Europese normen van het Agentschap voor de Veiligheid van de Luchtvaart (EASA). Benedict Aviation heeft het goedkeuringsnummer BE/DTO-112.
Oorspronkelijk werd er enkel helikoptertheorie aangeboden in privé-onderwijs. Door de jaren heen werden er ook klassikale cursussen georganiseerd en werd de school uitgebreid met de drone theorieopleiding (recreatief, Klasse 2 en Klasse 1). Vandaag worden de nodige documenten voorbereid om in de loop van 2019 ook de theorie LAPL(A)/PPL(A) voor vliegtuigen aan te bieden.

Head of Training


Ben Vanhentenrijk startte zijn vliegcarrière op zijn zestiende bij de Koninklijke Luchtcadetten van België. Op achttien startte hij zijn officiersopleiding in de Koninklijke Militaire School (Brussel). Tijdens deze studie startte hij met zijn opleiding tot helikopterpiloot, eerst PPL(H), nadien CPL(H) en ondertussen ook vlieginstructeur (FI(H)).
Ben heeft een enorme ervaring als theorie-instructeur bij de Belgische Luchtcomponent en bij verschillende burgerscholen in binnen- en buitenland. Hij kent als geen ander zijn leerstof en weet dit op een aangename manier aan de man (of vrouw) te brengen. Als vlieginstructeur geeft hij les op de Robinson R22 en R44, en de Guimbal Cabri G2.

Cursusmateriaal


Bij Benedict Aviation wordt er enkel lesgegeven met het beste cursusmateriaal. De meeste cursushandboeken werden zelf door ons samengesteld, met duidelijke illustraties ter ondersteuning van de theorie. De cursushandboeken voor LAPL/PPL(A) en LAPL/PPL(H) zijn in het Nederlands.

Ervaring als instructeur